Home

Achtergrond

Strobalen voor deur bij Dienst Regelingen

Protesterende boeren met koe en strobalen bij Dienst Regelingen in Deventer.

Protesterende boeren met koe en strobalen bij Dienst Regelingen in Deventer. Foto Robin Britstra

Fruitteler Wim Notermans uit Noorbeek (L) bereidt stroop van eigen appels en peren naar een oud familierecept. Foto Twan Wiermans

Verbeeks broederijen en Opfokbedrijven beschikken sinds kort over een nieuw onderkomen van de afdeling transport in Ede. Onderdeel van die afdeling is een hypermoderne wasstraat voor vrachtauto’s en een container- en krattenwasser. Vanmiddag werd de afdeling officieel geopend en was er open dag. De reinigingsstraat heeft een officiele R&O-erkenning. Volgens bedrijfsleider Bertus Soetendaal zijn de resultaten van de container- en krattenwasser tot nu toe boven verwachting. Verbeek ontwikkelde deze zelf in samenwerking met een apparatenbouwer. Foto Sjef Prins

In Almere wordt de laatste hand gelegd aan een installatie die kunstenares Jeanne van Heeswijk maakte van 2.000 aardappels van 26 verschillende rassen. Het vormt de driedimensionele vertaling van haar website Works 1993-2007, Typologies & Capacities. In dit project verbeeldt zij het netwerk van personen en organisaties met wie zij sinds 1993 haar kunstprojecten heeft ontwikkeld. De tentoonstelling At Random?, waar het aardappelkunstwerk te zien is, wordt morgenmiddag geopend in Museum De Paviljoens te Almere. Foto Axipress

Dakbedekkers leggen de laatste platen op de nieuwe, kolossale ligboxenstal van veehouder Ype Knol. Samen met zijn broer Fedde, die op een boerderij even verderop woont, bouwt hij een onderkomen voor ongeveer driehonderd melkkoeien. Nu hebben ze samen ongeveer tweehonderd stuks melkvee. De nieuwe stal wordt niet meteen vol gezet. De twee broers willen de groei van het bedrijf geleidelijk laten plaatsvinden. Ze willen langzaam doorgroeien naar een veebezetting van driehonderd melkkoeien. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.