Home

Achtergrond

Storm op Zwarte Zee treft schepen

Een zware storm heeft op de Zwarte Zee verscheidene schepen getroffen. Een Russische olietanker brak in tweeën en verloor zeker de helft van zijn lading. Circa 1300 ton stookolie is in het water gekomen. Een milieuramp dreigt.

De tanker Volganeft 139 brak door zware zeegang in tweeën. Het schip vervoerde 4000 ton stookolie. De opvarenden zitten op het nog drijvende achterschip. Pogingen ze van boord te halen worden bemoeilijkt door het slechte weer. Het vaartuig bevond zich ten zuiden van Port Kavkaz, aldus een woordvoerder van de minister van Transport.

Niet ver van de rampplek zonk zondag ook een schip geladen met 2000 ton zwavel. De acht opvarenden konden worden gered. Een olietanker, de Volgoneft-123, liep averij op maar verloor geen olie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.