Home

Achtergrond 204 x bekeken

Stork overgenomen door Candover

De Britse investeerder Candover neemt het industrieel concern Stork uit Naarden over.

Na de overname wordt Storks divisie Food Systems verkocht aan de IJslandse grootaandeelhouder Marel. De verkoopprijs van het onderdeel, dat machines maakt voor de voedselverwerkende industrie, is circa 415 miljoen euro. Dat hebben Candover en Stork vandaag gezamenlijk bekendgemaakt.

Candover biedt nu 48,40 euro per aandeel Stork, ofwel 1,5 miljard euro in totaal. De Britten trokken medio september een bod op het concern in van 47 euro per aandeel. Candover kon niet aan de 65 procent van de aandelen Stork komen waarbij de investeerder het bod gestand wilde doen, omdat de IJslandse investeerder LME dwarslag. LME, waarvan Marel deel uitmaakt, heeft bijna 43 procent van de aandelen Stork in handen.

Marel liet in de afgelopen twee jaar meerdere malen weten geïnteresseerd te zijn in de overname van Stork Food Systems, dat net als de IJslanders machines maakt voor de voedselverwerkende industrie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.