Home

Achtergrond 173 x bekeken

Stork oneens met conclusies onderzoek

Het industriële concern Stork is het oneens met conclusies uit een onderzoek naar de beleidsvoering van het bedrijf.

De Ondernemingskamer in Amsterdam gelastte het onderzoek in januari naar aanleiding van een hoog opgelopen conflict tussen Stork en de twee grootaandeelhouders Centaurus en Paulson.

Twee juristen die waren aangewezen door de Ondernemingskamer stelden het verslag op. Het onderzoek kwam er op verzoek van Centaurus en Paulson. Beide investeringsmaatschappijen streefden ruim een jaar lang naar de opsplitsing van Stork, dat daar niets van wilde weten.

Nadat de hedgefondsen het vertrek van de raad van commissarissen eisten en Stork daartegen stelling nam, resulteerde dit in een rechtszaak voor de Ondernemingskamer. Deze besloot in januari onder meer tot het aanstellen van drie extra commissarissen met een doorslaggevende stem en het betreffende onderzoek.

Details uit het rapport, dat dinsdag door de Ondernemingskamer aan betrokken partijen is vrijgegeven, zijn nog niet beschikbaar. Vakbonden vinden het rapport ,,onevenwichtig'', zo stelden ze in een reactie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.