Home

Achtergrond 15 reacties

Stijging melkprijs Friesland Foods voorbij

De stijging van de voorschotprijs voor melk is ten einde bij Friesland Foods.

Als eerste zuivelonderneming in Nederland verhoogt de zuivelreus in het noorden van het land zijn voorschotmelkprijs voor deze maand niet meer.

Cono Kaamakers verhoogt zijn voorschotprijs deze maand nog wel met € 2,14 naar € 47,74 per 100 kilo melk volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad. De overige zuivelbedrijven hebben hun voorschotprijzen voor deze maand nog niet bekendgemaakt.

Tussen mei en oktober van dit jaar steeg de voorschotprijs voor melk bij Friesland Foods met € 19,94 naar € 45,47 per 100 kilo. Halen we daar het effect van de zomerheffing en wintertoeslag uit, dan resteert er een prijsverhoging van € 13,94 ofwel ruim 30 procent per 100 kilo melk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dure melk

  collega melkveehouders ga massal van deze 2 zuivelmachten af ze werken er teveel naar om de melkprijs weer in de hand te krijgen (laten zakken dus)
  de kleine fabrieken betalan zeer goed naar het buitenland ook. en wat doen de 2 nu? zoveel mogelijk melk op de spotmarkt dumpen om de prijs te laten zakken dus WEGWEZEN er moet veel meer concurentie komen dat is goed voor de prijs en laat u niet bang maken door drijgementen van de 2

 • no-profile-image

  Roel Loeters

  Op de leden avond/nacht van fcdf werd er gerefereerd dat we een "familie" zijn.
  Gelukkig kun je zelf nog wel bepalen aan wie je je melk leverd. Familie kiezen "helaas" niet. Ik hoop niet dat fcdf het hier van moet hebben; het familie gevoel. Als ze onder de maat betalen zal de familie snel kleiner worden.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Beste Joris, het gaat niet om Van Bakel. Het gaat erom dat de bestuurders van de grote Cooperaties de laatste jaren met argumenten komen ter onderbouwing van de (te lage) melkprijs die naar mijn idee zeer wankel zijn. Wat Van Bakel doet moet hij weten, maar de eerder genoemde bestuurders moeten eens wakker geschud worden en zo lang iedereen als een schaap in de kudde achter hen aan loopt, zullen beide bedrijven nooit een hoge melkprijs betalen. Boven gemiddeld zal dan altijd het hoogst haalbare blijven. En iedereen moet zelf bepalen of hij daar genoegen mee blijft nemen. In Duitsland heeft Campina kunnen zien dat niet iedereen daar genoegen mee neemt.

 • no-profile-image

  ton

  Hoewel ik de achtergrond van uw emotie niet ken en deze ook respecteer, blijf ik erbij dat ik van emotie niet kan leven.
  Laat ons dan eens eerst een poging wagen de melk op één hoop te gooien en dan democratisch beslissen over wie als onderhandelaar op pad gestuurd wordt.
  Het gaat tenslotte om onze centjes, toch?

 • no-profile-image

  dirk

  Laat fcdf maar met een eigen prestatieprijs komen en geen mcm en het gedoe met andere ondernemingen dat moet maar eens afgelopen zijn hieover lees ik niets in het agd, waarom eigenlijk niet

 • no-profile-image

  aal

  Is het ook mogelijk om een voortschrijdend gemiddelde prijs per fabriek te pubiceren dit naast de prijs per maand ?

 • no-profile-image

  A.Ruijter

  Het is toch wel heel erg toevallig dat de 2 grootste zuivelreuzen direct ná elkaar mededelen dat er geen verdere melkprijsverhoging in zit.
  Dit is zielig!!!!

  Mijn vraag is dan ook waarom?
  Een half jaar geleden riepen deze zelfde mensen nog dat de prijs naar 0,23 moest terwijl toen al bekend was dat er grote tekorten waren!!
  Dit getuigd van zeer weinig verstand en inzicht in deze materie. Schande !!!!

 • no-profile-image

  ton

  Misschien is het een optie om de melk van alle zuivelondernemingen op één hoop te gooien en hiermee van bakel -op provisiebasis- als onderhandelaar op pad te sturen.
  Dan zijn we allemaal winnaar, en gaan met een gevulde beurs naar huis!
  Ik hoorde namelijk op onze campinavergadering dat onderhandeld dient te worden met een afgevaardigde van de supermarktketenS, dus ook zij steken de koppen bij elkaar. Hier moeten we van leren, onze emoties overboord gooien, en samenwerken. Van emotie kan ik niet leven.

 • no-profile-image

  Joris

  Als het over Van Bakel gaat worden veel mensen emotioneel .Dat heeft zo z'n oorzaken hoor ik. Het zijn goeie handelaars, eerst verdienen ze aan je als je quotum koopt, dan als je melk aan ze levert, dan weer als je de boel verkoopt, dan als je in de VS een melkveebedrijf koopt en als je een lening bij ze afsluit. Het volgende zal dan wel...

 • no-profile-image

  A.Hoekstra

  Toch vreemd,toen de melkpoeder steeg zei FF dat ze niet zo snel mee konden komen omdat kaas achter bleef.Nu zakt de poeder en andere producten en stijgt alleen de kaas nog,dan zou ik met mn boeren verstand toch zeggen dat de prijs nog hoger kan????????????????????????

 • no-profile-image

  boer die hogere melkprijs wil

  krijgt de heer w van bakel toch gelijk.........

 • no-profile-image

  niek

  Ik dacht dat de melkprijs gekoppelt is aan de melkprijs van de andere fabrieken. Als die stijgen moeten jullie ook stijgen. Met zulke opmerkingen vertrekken er misschien nog meer boeren. Pas maar op dat er niet 10% van de melk verdwijnt.

 • no-profile-image

  Martin

  Als er een maand geen verhoging is betekent dit niet gelijk dat een stijging van de melkprijs voorbij is. De prijs van de kaas is gestegen dus zal de melkprijs ook nog wel weer iets gaan stijgen.

 • no-profile-image

  kuddedier

  Nou, als blijkt dat de melkprijs niet hoog genoeg is dan volgt volgende maand wel een correctie denk ik. En anders via de nabetaling. FF betaalt dunkt mij een marktconforme melkprijs en wie overgelverd wil worden aan de melkhandelaren die wens ik veel wijsheid en succes. Ik denk dat de reactie van CAMPINABOER boekdelen spreekt.......

 • no-profile-image

  Campinaboer

  Ik stop nog eerder met melken dan dat ik de heer van bakel de verkoop van mijn product laat regelen!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.