Home

Achtergrond 537 x bekeken 1 reactie

Sterke mannen aan de bak

Student aan Hogeschool Larenstein Robin Wolf probeert een trekker in beweging te krijgen op de Rundvee Relatiedagen in Hardenberg.

Het trekker trekken is onderdeel van de wedstrijd Sterkste Boer van Neder­land, die gisteren van start ging. Ook spijkerbroekhangen, voerzakken sta­pelen en en een melkbussenrace zijn onderdeel van de wedstrijd. Op di­verse beursdagen in Hardenberg en Gorinchem worden dit jaar voorrondes gehouden. De beste kandidaten van elke beursdag gaan door naar de fi­nale op 12 april volgend jaar. Foto Erik van Aalst

De vogelpest die op het Britse pluimveebedrijf Redgrave Park Farm in het Oost-Engelse Diss is ontdekt, is de gevreesde en voor mensen gevaarlijke H5N1­variant. Dat heeft het hoofd van de Britse veterinaire dienst Fred Landeg meegedeeld. Ruim 6000 dieren zijn geruimd. Foto ANP

Melkveehouder Gerrit van Mourik in het Gelderse Buren maakt de greppels in zijn weiland schoon. De greppels groeien in de loop van het weideseizoen dicht. "Je moet ze elk jaar in november schoonmaken. Als het te droog is kan het niet goed. Bovendien is het gras nog niet te nat om er overheen te rijden met de trekker", legt hij uit. Nu de greppels schoon zijn, kan het water uit het land lopen. Dat vermindert de kans op leverbot­infecties. Foto William Hoogteyling

Roel Veenstra, keurmeester bij keuringsdienst NAK en werk­zaam in de regio, vertelt groep 8 van basisschool De Wijnroas uit Harkema op proefboerderij Kollumerwaard over zieke en gezonde aardappelen, kweek en afzet. De kinderen gaan op deze aardappelthemadag zelf ook nog aan het sorteren en rooien. Deze week brengt dagelijks een klas een bezoek aan de boerderij. "We vinden het treurig hoe weinig kinderen we­ten over voedselproductie", zo legt Marleen Remijn van de proefboerderij uit. "Dat geldt ook voor plattelandskinderen. Ze weten alleen dat aardap­pelen in de winkel ligt, maar niet hoe die tot stand komen. En hoe gezond ze zijn." Foto Roelof Stroetinga

Vijf keer beregenen met kalkmelk helpt net zo goed of beter tegen vruchtboomkanker in de fruitteelt dan gangbare che­mische middelen. Dat stelt LTO Noord Projecten. Henny Balkhoven, adviseur bij Fruit Consult meldde dinsdag op een telersbijeenkomst op het be­drijf van Dick de Kat Angelino in Kesteren dat steeds meer telers overtuigd zijn van de voordelen. Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    anja

    go robin, go robin

Of registreer je om te kunnen reageren.