Home

Achtergrond

Sterke groei Bayer CropScience

Bayer CropScience noteert in het derde kwartaal een omzetgroei van ruim 10 procent.

De nettowinst van de Duitse producent van gewasbeschermingsmiddelen steeg met 17 procent tot 167 miljoen euro. In totaal zette Bayer CropScience voor 1,15 miljard euro om, vooral door hogere volumes.

Het is, aldus bestuursvoorzitter Werner Wenning, bijzonder voordelig voor boeren de teelt uit te breiden. "Hogere prijzen voor agrarische grondstoffen, een toename van teelt voor biobrandstoffen en de gunstige marktomgeving in Latijns-Amerika hebben geleid tot expansie van onze activiteiten."

De omzet ondervond wel last van wisselkoerseffecten die het resultaat met ongeveer 1 procent drukken. Met name de zaadverzorgingsmiddelen en fungiciden verkochten goed. De verkoop van herbiciden bleef daarentegen nagenoeg gelijk. De insecticiden-divisie laat een wisselend beeld zien waarbij de Confidor-lijn, maar ook bijvoorbeeld het nieuwe Atlantis de mindere verkopen van klassieke middelen compenseerden.

Bayer CropScience blijft in Nederland iets achter bij de totale marktgroei, die wordt geschat op 10 procent. Dit komt volgens woordvoerder Ronald Giessenaar onder meer doordat het Australische Nufarm besloot de distributie zelf onder handen te nemen.

"Daarnaast speelden registratieperikelen rond fungicide Euparen Multi een rol. CropScience wist in Nederland niet ook maximaal te profiteren van de hoge ziektedruk. Een belangrijk middel tegen phytophthora hadden we niet op voorraad." Volgend jaar is dit probleem volgens Giessenaar opgelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.