Home

Achtergrond 205 x bekeken

Standaardcontract voor graanlevering aan energiebedrijf

De graanhandel en de energiebedrijven hebben een standaardcontract opgesteld voor de levering van graan en graanproducten aan energiebedrijven.

Zo'n standaardcontract bestaat al voor de levering van graan en graanproducten aan de voerindustrie.

De aanleiding is de toename van de productie van bio-energie, zei voorzitter Anne Broekema van het Comité van Graanhandelaren op de algemene ledenvergadering in Rotterdam. "Voor bio-energie worden graan en graanproducten gebruikt. We willen graag uniformiteit in de voorwaarden die gelden in dergelijke contracten."

Broekema schat dat ongeveer 90 procent van de handel met de voerindustrie plaats vindt op basis van het standaardcontract voor dat marktsegment. "Voor levering aan de energiesector gelden andere eisen dan bij levering aan de voersector. Het standaardcontract komt volgend jaar beschikbaar voor iedereen die daar gebruik van wil maken."

Of registreer je om te kunnen reageren.