Home

Achtergrond 181 x bekeken

Stakende scholieren moeten overblijven

Ongeveer 150 scholieren die gisterochtend in Waalwijk staakten, moeten voor straf overblijven op school.

Dat zei directeur Otto Dooijes van scholengemeenschap De Overlaat vandaag. De leerlingen moeten hun gemiste lesuren dubbel inhalen op school. Of ze tijdens het overblijven ook een taakstraf krijgen, kon Dooijes nog niet zeggen.

Sommige leerlingen die een hele dag op school ontbraken moeten in totaal zestien uur overblijven. De straf wordt uitgesmeerd over de schooldagen die resteren tot de kerstvakantie. De Waalwijkse middelbare scholen hebben na onderling overleg besloten deze klassieke schoolstraf op te leggen.

Op De Overlaat lieten dinsdagochtend ongeveer dertig scholieren verstek gaan om actie te voeren tegen de 1040 uren norm, het aantal lesuren dat ze per jaar op school aanwezig moeten zijn. De scholieren vinden het een te zware belasting en klagen vooral over de zinloze uren die ze verplicht op school moeten uitzitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.