Home

Achtergrond 176 x bekeken

Staatssecretaris: scholieren moeten rellen stoppen

Scholieren moeten ophouden met relschoppen. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs vindt dat ze de leerlingen genoeg tegemoet is gekomen met een versoepeling van de lestijden.

Zondag sloot Van Bijsterveldt een akkoord met de middelbare scholen. In plaats van 1040 verplichte lesuren per jaar, hoeven de scholen nog maar 1000 lesuren voor alle leerlingen verzorgen. De resterende 40 uur kan buiten de klaslokalen worden ingevuld, maar is niet verplicht voor iedere leerling.

,,Ik verwacht nu van leerlingen dat ze zich gedragen. Auto's kapot trappen en relletjes schoppen horen daar niet bij'', aldus Van Bijsterveldt vandaag bij de presentatie van de overeenkomst met de VO-raad, de koepel van scholen in het voortgezet onderwijs.

Eerder op de dag gooiden scholieren eieren tegen het gebouw van de Tweede Kamer uit protest tegen de minimumnorm voor het aantal lesuren. De leerlingen hekelen de manier waarop scholen met kunst en vliegwerk deze norm proberen te halen. Zo houden sommige scholen de scholieren binnen tijdens uitgevallen lessen.

Van Bijsterveldt stelt dat met de overeenkomst met de VO-raad deze nutteloze uren tot het verleden behoren. ,,Gelet op de huidige negatieve dynamiek'' heeft zij met de VO-raad de presentatie van het akkoord twee dagen vervroegd. Het lijkt er echter niet op dat de protesten van de scholieren zijn bekoeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.