Home

Achtergrond 6 reacties

'Staatsbosbeheer mishandelt otter'

Stichting Otterstation Nederland (SON) in Leeuwarden heeft aangifte gedaan tegen Staatsbosbeheer wegens mishandeling van een otter. Dat heeft de organisatie meegedeeld.

Staatsbosbeheer heeft vrijdag in het Friese natuurgebied Rottige Meenthe een tamme otter uit Zweden uitgezet. Volgens directeur Addy de Jongh van SON is een tamme otter niet gewend om in de natuur te leven. Daarom is er sprake van dierenmishandeling, zo zei hij vandaag.

In Nederland werd de otter in 1988 als uitgestorven beschouwd. Sinds 2002 proberen Staatsbosbeheer, Alterra en het ministerie van LNV de otter in Nederland te herintroduceren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Waar zijn die figuren van de partij voor dieren nu Dit zal wel niet in hun straatje passen

 • no-profile-image

  gj

  Zo'n otter is een behendig roofdier en zal zich al snel in de natuur gaan redden.
  De belasting betaler betaalt natuurlijk weer mee als de otterstichting en staatsbosbeheer hun advocaten op elkaar los laten en gaan procederen.

 • no-profile-image

  gert

  stuur die otters maar terug,de wateren in nederland zijn al leeggevist door polen en aalscholvers er valt hier niet veel te halen

 • no-profile-image

  Leen

  Staatsbos mishandeld nog veel meer. Ze onderhoudt haar levende have in de Oostvaardersplassen niet. Dat moet je als boer doen, dan word je genadeloos afgestraft door de AID (ook diezelfde overheid). Niet dat ik verwaarlozing wil goedpraten, maar ik wil pleiten voor welzijn van alle dieren in dit land.

 • no-profile-image

  hendrikus

  die otterstation word die ook door de staat betaald

 • no-profile-image

  henk

  dus de overheid of aid meet met twee maten

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.