Home

Achtergrond 1084 x bekeken

Spuitschema van Lisa

Je begint met het bespuiten van de aardappelen vanaf het moment dat ze boven komen. Dat is ongeveer in de tweede helft van mei. Gebruik het liefst een halve dosering voor de eerste phytophthora bestrijding.

Ik zou het liefs een spuitschema aanhouden van 6 dagen.
Het kan zijn dat ze op de zesde dag regen voorspellen. Dan kun je het beste het spuiten één dag naar voren schuiven. Vanaf dat het weer omslaat en je het spuitschema niet meer kunt handhaven zou je kunnen overwegen om een ander middel te gebruiken, of 2 dagen met terugwerkende kracht te werken.
Hiermee dood je de sporen.

Ik zou daar vanaf 5 juli zeker voor kiezen, en mijn spuitschema op 4 á 5 dagen aanhouden. Vanaf het moment dat je phytophthora-haarden kunt waarnemen zou ik die pleksgewijs met Reglone behandelen om ze dood te spuiten. Zo bestrijd je de haard.

Als de zon zich laat zien, de luchtvochtigheid daalt en er word geen nieuw blad meer gevormd, kun je een spuitinterval van 7 dagen aanhouden.

Vanaf het moment dat de aardappelen beginnen af te sterven, kun je nog één keer spuiten. Na 10 dagen is het verstandigst om het hele perceel dood te spuiten met Reglone.

Of registreer je om te kunnen reageren.