Home

Achtergrond

Spoeddebat wegens drukjacht

Ja hoor, er komt een spoeddebat over de drukjacht op zwijnen. Verburg heeft die in weerwil van een Tweede Kamer-motie tijdelijk toegestaan.

Soms is het leven voorspelbaar. Een kristallen bol of een Jomandagewaad was er bepaald niet voor nodig, toen ik vorige week voorspeldedat er een spoeddebat over de toch toegestane drukjacht op Veluwevarkens zou worden gehouden. Immers, Gerda Verburg heeft het gedurfd de wil van PvdD, SP, GroenLinks en adneren naast zich neer te leggen. Ze stond vrijdag de drukjacht toe omdat de schade en gevaren door de wilde zwijnen op de Veluwe te groot zijn geworden. Dit neemt het dierenfront in de Kamer niet. En dus komt het spoeddebat er. Zo meteen al, om 11.15 uur. Maar eens kijken of minister Verburg de parlementaire jagers weet te vermijden. Ik wil haar niet oneerbiedig met een varken vergelijken, maar onder vuur komt ze straks zeker. Zie internet, daar kunt het debat live volgen en klik dan op een van de linkjes onder Live Debatten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.