Home

Achtergrond 202 x bekeken

Speciale werkgroep tegen overlast Polen

Om toenemende overlast door concentraties Polen en andere Oost-Europeanen in steden te voorkomen, gaat vanaf volgende week een werkgroep aan de slag.

De ministers Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en Ella Vogelaar (Integratie) hebben dat vandaag afgesproken met een delegatie van de vier grote steden. De bedoeling is dat werkgevers die de Polen inhuren, ook aanschuiven.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag zei tevreden te zijn over de snelle actie die de ministers ondernemen. Volgens hem is het zaak nu eerst de problemen, onder meer op het gebied van huisvesting, alcoholmisbruik en scholen die plotseling met veel Poolse kinderen te maken krijgen, te inventariseren. Daarna kunnen dan snel maatregelen genomen worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.