Home

Achtergrond

Snijskimmia zit in de lift

Stijgende prijzen bij een stijgende aanvoer. Dat is de lijn die snijskimmia de laatste jaren laat zien. Veel telers kijken met een schuin oog naar dit gewas.

Dit werd duidelijk op een excursie van LTO Groeiservice op twee bedrijven in Ter Aar. Snijskimmia zit de laatste jaren in de lift. De aanvoer neemt toe, maar de prijzen blijven daarbij goed.

Vooral de aanvoer van bossen steeg behoorlijk. In 2002 werden er 761.000 bossen aangevoerd. Vier jaar later waren dit er 1.167.400. De prijs die vorig jaar voor een bosje skimmia werd betaald was 1.69 euro tegenover 1.67 euro in 2002.

Als oorzaken worden naast een toenemende vraag de betere kwaliteit van de aanvoer en de seizoensverlenging aangewezen. Makkelijk is de teelt van snijskimmia niet. Dit werd duidelijk tijdens het bezoek aan de bedrijven van Frank Akerboom en Marcel van Tol. Een teveel aan vocht zorgt voor uitval door schimmels en spint ligt op de loer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.