Home

Achtergrond 159 x bekeken

Slechte Europese zomer speelt InBev parten

Het Belgische brouwersconcern InBev heeft zijn bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie in het derde kwartaal ten opzichte van vorig jaar met 8,5 procent zien toenemen tot 1,33 miljard euro.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Analisten hadden in doorsnee meer winst verwacht.

De resultaten van InBev in Europa leden onder het slechte zomerweer. De winst daalde daardoor met 13,2 procent. Vooral in Zuid-Amerika boerde de concurrent van Heineken goed. Zo verdiende het concern bijna een derde meer in Argentinië. De winst in Aziatische groeimarkten bleef nagenoeg stabiel.

InBev stelde in het derde kwartaal ook zichzelf teleur, erkende bestuursvoorzitter Carlos Brito. Hij voorspelde echter een sterker vierde kwartaal. De omzet van de grootste brouwer ter wereld wat betreft volume kwam uit op 3,82 miljard euro, een stijging van bijna 5 procent. De winstmarge nam toe tot 35,2 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.