Home

Achtergrond 564 x bekeken 1 reactie

Slachtpremie kalveren tussen 39 en 40 euro

De slachtpremieregeling voor het premierjaar ligt waarschijnlijk tussen de 39 en 40 euro per kalf.

Dat melden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE). De PVE hebben een eerste voorschotbetaling van 20,8 miljoen euro bij Dienst Regelingen (DR) aangeboden. Dit bedrag is bestemd voor kalveren die zijn geslacht in de eerste drie kwartalen van dit jaar. De kalverhouder ontvangt binnenkort de voorschotnota van het PVE.

Het PVE verwacht dat het aantal premiewaardige dieren dit jaar onder de 1 miljoen blijft. Dit was ook vorig jaar het geval.

De productschappen hebben maximaal 40,3 miljoen euro beschikbaar, evenveel als in 2006. Door de zogenoemde modulatiekorting blijft daar echter iets minder van over. Deze korting gaat van 4 naar 5 procent. Dit is het percentage dat van het EU-landbouwbudget naar plattelandsontwikkeling gaat.

De slachtpremieregeling kan maximaal 50 euro per kalf bedragen. Dit bedrag kan, net als voorgaande jaren, niet worden uitbetaald. Nederland zou daarmee het financieel plafond van 40,3 miljoen euro overstijgen. Ook in voorgaande jaren is dit bedrag niet uitbetaald.

Het tweede voorschot op de slachtpremieregeling, voor het laatste kwartaal van 2007, wordt in maart 2008 uitbetaald. De eindbetaling volgt in juni.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Komt de slachtpremie toch wel bij de kalvermesters terecht? Of uiteindelijk in de zak van van Drie, zodat hij zijn plaats op de quotelijst kan behouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.