Home

Achtergrond

Slachtoffers door aardbeving op Martinique

Bij een zware aardbeving op het Franse, Caribische eiland Martinique zijn gisteren volgens de Franse zender France2 zeker een dode en zes gewonden gevallen.

Twee gewonden zijn er zeer ernstig aan toe, volgens de plaatselijke brandweer in de hoofdstad Fort-de-France. Verscheidene gebouwen zijn ingestort. De beving veroorzaakte grote paniek.

Reddingswerkers kijken onder meer met behulp van helikopters elders op het eiland of er schade en slachtoffers zijn. In Parijs heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken een crisiscentrum ingericht. Martinique is een Frans overzees departement.

De beving had een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag diep onder de zeebodem, ruim twintig kilometer van de kust. De beving is op talrijke plaatsen langs de kusten van de Caribische zee gevoeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.