Home

Achtergrond 188 x bekeken

Sfeer kabinet niet verpest door impasse ontslagplan

De sfeer in het kabinet is niet verpest door de impasse over het ontslagrechtplan van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken.

Premier Jan Peter Balkenende heeft dat vandaag gezegd in zijn wekelijkse persconferentie. De coalitie discussieert al weken over het plan. Tot twee keer toe vond er topberaad in het Catshuis plaats, maar van een doorbraak is nog geen sprake.

De premier wees er vandaag op dat het om een ingewikkeld onderwerp gaat, met tal van gevoeligheden, waarover al meer dan twintig jaar wordt gepraat.

Balkenende wilde niet ingaan op anonieme CDA-bronnen die vandaag in De Telegraaf klaagden over de te afwachtende rol van de premier in de ontslagkwestie.

Ook PvdA'ers zeggen (eveneens anoniem) dat de premier meer regie zou moeten voeren. "Het zal allemaal wel'', aldus Balkenende vandaag. De premier liet zich niet uit over geruchten dat hij overweegt met een eigen voorstel schot in de zaak te brengen. Het is onduidelijk wanneer de coalitie verder praat over het ontslagrecht.

Donner wil het voor bedrijven mogelijk maken personeel makkelijker te ontslaan, omdat hij denkt dat ze dan eerder nieuwe mensen in dienst nemen. De PvdA is hier mordicus tegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.