Home

Achtergrond 229 x bekeken 19 reacties

Schenk: Latere uitbetaling toeslag "tegenvaller’’

"Een tegenvaller". Zo kritiseert LTO-bestuurder Siem Jan Schenk de vertraagde uitbetaling van de bedrijfstoeslagen aan melkveehouders.

"Het Productschap Zuivel was snel en efficient en zorgde ervoor dat de melkpremie voor Sinterklaas bij de melkveehouders was. Dit jaar wordt voor het eerst de uitbetaling overgenomen door de Dienst Regelingen en het wordt meteen weken tot maanden later. Daar geeft het ministerie van LNV een verkeerd signaal mee af’", zegt Schenk.

De melkpremie wordt dit jaar voor het eerst opgenomen in de bedrijfstoeslag voor de boeren. Uitbetaling begint in december. Omdat dit jaar voor het eerst iedere uitbetaling vooraf gecontroleerd moet worden op een 40-tal criteria wordt drievierde van de betalingen over de jaarwisseling heen getild.

Schenk denkt niet dat hierdoor veel veehouders in financiële moeilijkheden komen, maar de vertraging is slecht voor het imago van LNV. Hij heeft minister Verburg gevraagd om rente te betalen over de vertraagde uitbetalingen, of om een voorschot te geven. Dat wil ze niet. "Allemaal niet handig", oordeelt Schenk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toeslagrechtengeld direct naar de boer

  "een tegenvaller?!" Pure diefstal meneer Schenk! Doe er wat aan voor uw leden....

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Laten ze vervolgens niet met de redenatie komen dat de landbouw niet goed is voor de nederlandse economie, want je ziet maar dat de landbouw akelig veel ambtenaren aan het werk houdt en ze nog betaald ook nog (van de rente).
  Hoeveel dagen of maanden zouden ze eerst nodig hebben gehad om die 40 regels te bedenken en vervolgens gebruiken ze die 40 regels als dekmantel voor hun zeer lage tempo. Lang leve de bureaucratie. Mensen die in dit tempo werken verdienen geen loonsverhoging, ze moeten blij zijn dat ze een stoel krijgen aangeboden, want als ze lopen in het tempo waarin ze werken dan vallen ze zeker een aantal keren per dag om. Zo gauw er een ambtenaar van LNV de straat op gaat voor meer salaris (en of dat nu 10% per jaar of per 4 jaar is, maakt niet uit), dan snel de deur achter hem dicht doen en niet meer binnenlaten.

 • no-profile-image

  Knor

  Het is inderdaad niet de schuld van Schenk. Maar hij had direct na het horen van dit bericht, met zijn strontklompen naar DR moeten gaan en die amtenaren eens goed onder de reet moeten trappen !!

 • no-profile-image

  Jos

  Wat zijn we weer kort door de bocht bezig. Worden jullie daar nou blij van, van zo'n levenshouding? Er moet voor 1 juni van het jaar daarop uitbetaald zijn, dus afgelopen jaren hebben ze het mooi voor elkaar gehad bij productschap (daar zitten de boeren wat dichter bij het vuur). Tuurlijk heb ik ook het geld het liefst zo snel mogelijk binnen, kun je er weer mee werken. Maar om nou moord en brand te schreeuwen... En Schenk weet natuurlijk ook goed dat ie formeel geen poot heeft om op te staan, dus probeert hij op deze manier wat druk te zetten.

 • no-profile-image

  NMV

  Opnieuw:

  Langzaam Ten Onder

 • no-profile-image

  José

  Wij worden WEL aan datums gehouden anders worden we voor IEDERE DAG te laat GEKORT met 1% wat doet Schenk hieraan ??? HELEMAAL NIETS!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Arend

  Jaaaa wat ik al vaker heb gezegt.Principe loon naar werken invoeren.Moeten de ambtenaren ook geld bij de bank lenen om kerstinkopen te kunnen doen en niks geen kerstpakketflauwekul of dertiende maand.

 • no-profile-image

  kip

  Wat is die Schenk voor een kerel? heeft die nog wat te vertellen of WIL hij niet opkomen voor de belangen van de boeren?

 • no-profile-image

  John

  Moet Schenk hier nou de schuld van krijgen? Alsof je de boodschapper van het slechte nieuws moet worden opgeknoopt.

 • no-profile-image

  boertje

  Moet je eens iets verkeerd doen in je mestboekhouding, met I&R nummers, met diergeneesmiddelen, dan ben je direct aangeschoten wild voor de AID en wordt je zonder pardon op de bon geslingerd. Ik pleit voor controles op boerderij niveau die een half jaar van te voren worden gepland!

 • no-profile-image

  dirk

  Mijn vrag is hoe zit het in de andere eeg landen gebeurt het daar net zoals hier of toch op tijd als er rente over betaald moet worden volgens ene schenk zou ik maar eerst eens beginnen met rente op de slachtpremie voor de mkz gedupeerden want we spreken dan over 2001 Als je een naheffing van de belasringsdienst uit dat jaar krijgt moet je ook rente betalen Wat betreft de toeslagrechten de lonen van de ambtenarij van dienst regelingen koppellen aan de toeslagrechten En wat lto betreft ook eens wakker geworden

 • no-profile-image

  Leo Dorresteijn

  Natuurlijk is de vertraging het gevolg van de uitvoerige controle die elke betaling voorafgaat. Maar wie bedekt dit ?? Een controle achteraf is ook mogelijk zoals bij de belastingheffing. Eerst betalen en dan controleren .Zo hoort het dan ook bij compensatie inkomensverlies te gaan. Schenk moet als belangenbehartiger met de vuist op tafel slaan. Als ze op het ministerie zijn "softe" reactie lezen zal er slechts een glimlach waarneembaar zijn.

 • no-profile-image

  ton

  Ben het met John eens, lijkt af en toe of we in de middeleeuwen zijn beland; ook hier werd ten onrechte de boodschapper vermoord. Misschien dat iemand goede (juridische) argumenten kan aandragen hoe te handelen jegens dit overheidsorgaan. Hier schieten we meer mee op dan enkel schoppen tegen de verkeerde persoon.

 • no-profile-image

  boer die t allang zat is met DR

  JA JA en van die rente lekker op vakantie met kerst, dacht t niet. T'is 730 milj euro keer 3% en dat 6 maanden .
  Dit is 11 miljoen euro uit de agrarische sector. We moeten aangifte doen van diefstal. En LTO vindt dit een tegenvaller??
  Jatten is t en niks meer.

 • no-profile-image

  De Boer

  Het gaat er niet om of wij in de problemen komen. Wij worden vastgenageld aan vaststaande termijnen. De overheid licht daar altijd de hand mee. Schenk, niet als boodschapper van slecht nieuws, maar als vertegenwoordiger van een boerenorganisatie hoort bij de overheid op de stoep te staan en onze belangen te verdedigen. Hij hoeft het falende beleid van onze overheid niet te verdedigen.Die smoezen kan men daar zelf wel bedenken.

 • no-profile-image

  voorstander van die ambtenaren

  Nu moet je vandaag eens naar DR bellen en zeggen, dat slechts 25% van de ambtenarij daarzo hun salaris en eindejaarsuitkering voor dec. 2007 nog voor de kerst uitbetaald krijgt. Voor de rest wordt uitbetaling van de poen over de jaarwisseling heen getild en volgt betaling over de periode t/m juni 2008. Wie bij de 25% "gelukkigen" behoort is ook nog niet bekend.
  Als ervaringsdeskundige kan ik je garanderen, dat deze mededeling haperende hartkleppen veroorzaakt en dat er geen papier meer wordt verlegd totdat het manco alsnog tot ieders tevredenheid is geregeld.
  Lachen joh...
  de groeten

 • no-profile-image

  gerrit voortman

  Schenk, doe er wat aan!!!! We zijn nu nog lid, dit geld brengt meer dan al die schijntjes via lto commerce e.d., het is toch een inkomens toeslag vanwege de lage melkprijs, hiervoor heb je ook al geen poot uitgestoken.
  Dit lijkt me de kans om te laten zien wat LTO waard is of wil je nog minder leden.
  Hiervoor zitten jullie er toch?!!
  Zo'n flauwe reactie slaat alles.
  Gerrit Voortman Gelselaar.

 • no-profile-image

  Paul

  Ambtenaren ook maar een half jaartje later uitbetalen ?

 • no-profile-image

  Salaris dec. 2007 tbv ambtenaren DR ook maar uitbetalen gedurende de periode tm juni 2008. Zou gegarandeerd haperende hartkleppen veroorzaken en geen papier wordt er nog verlegd voordat eea geregeld is.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.