Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

Samengaan NOP en NVP definitief van de baan

Een samengaan van de beide organisaties van pluimveehouders, de NVP en de NOP, is van de baan.

Dat meldt de NVP (Nederlandse Vakbond Pluimveehouders). Nadat oud Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat begin dit jaar bestuurslid werd bij de NVP zijn er op zijn initiatief twee gesprekken gevoerd met de NOP (Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders) over een mogelijk samengaan.

Volgens Oplaat komt dat omdat de NOP onder de paraplu van LTO wil blijven opereren. Oplaat: "Daardoor worden de belangen van de pluimveehouder te vaak gebruikt als wisselgeld voor de belangen van andere sectoren. De NVP kiest er juist voor om de directe belangen van de leden rechtstreeks te behartigen."

Voorzitter Jan Wolleswinkel van de NOP bevestigt dat er gesprekken zijn geweest. Volgens Wolleswinkel is de NOP al 40 jaar een onafhankelijke organisatie. "Met onze samenwerking met LTO hebben wij zeker niet onze onafhankelijkheid opgeofferd. Maar wij zijn er van overtuigd dat je sommige dossiers, bijvoorbeeld het mestdossier niet in je eentje kunt trekken. Als je als verschillende sectoren met verschillende standpunten bij de minister aankomt, reageert die vaak met een verdeel en heers taktiek. Je kunt beter tot gezamelijke standpunten komen."

Zowel Oplaat als Wolleswinkel melden dat NVP en NOP wel waar mogelijk blijven samenwerken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    aal

    samenwerken is meer macht naar de markt en naar de overheid

Of registreer je om te kunnen reageren.