Home

Achtergrond

Saakasjvili wil geen vervroegde verkiezingen

De Georgische Mikhail Saakasjvili gaat niet in op de eis van de oppositie om vervroegde parlementsverkiezingen te houden. Hij zei zondag in een interview voor de televisie dat de stembusgang in het najaar van 2008 wordt gehouden.

Ongeveer 15.000 mensen gingen zondag de straat op in de hoofdstad Tbilisi om verkiezingen in het voorjaar te eisen. Saakasjvili zei echter dat hij "zich niet laat chanteren''.

Het was de derde opeenvolgende dag van protesten tegen de pro-westerse president. Saakasjvili, getrouwd met een Nederlandse, kampt momenteel met de grootste oppositie tegen zijn hervormingsbeleid en pro-Europese koers sinds de zogeheten 'rozenrevolutie' van vier jaar geleden, die hem op het pluche zette.

De oppositie beticht de regering van arrogantie, corruptie en van het negeren van de werkelijke noden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.