Home

Achtergrond 206 x bekeken

SP wil leden met cursussen dichter bij partij halen

De SP gaat sterker inzetten op het opleiden van volksvertegenwoordigers en bestuurders van de partij.

De bedoeling is om de afstand tussen afdelingen in het land en de partij te verkleinen. Dat zegt SP-secretaris Hans van Heijningen vandaag in reactie op een bericht in de Volkskrant.

Uit het recente rumoer rond ontevreden SP'ers valt volgens de secretaris af te leiden dat de 'gevoelsafstand' tussen de leden en de partij soms te groot is.

Deze week royeerde de partij nog een Gelders Statenlid die te veel een eigen koers zou varen en zich niet aan afspraken hield. Al eerder speelde de kwestie rond Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim, die zich afsplitste maar weigerde zijn zetel op te geven.

Volgens Van Heijingen is er geen sprake van dat de SP met de intensievere partijscholing de leden meer in het gareel wil houden. "Het werkt volstrekt verkeerd er van bovenaf op te slaan.'' De partij ziet de opleidingen als een goede manier om tegemoet te komen aan de vragen en twijfels over de koers van de partij onder de leden, zeker nu de partij sterk is gegroeid.

De SP heeft nu zes medewerkers die zich met scholing bezighouden. De opzet is dat straks ook de afdelingen zelf zullen gaan opleiden. Bovendien gaan Kamerleden en partijbestuurders vaker het land in, onder meer om de leden bij te scholen. Zaterdag spreekt het congres van de SP zich uit over het voorstel de partij-opleiding te intensiveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.