Home

Achtergrond 144 x bekeken

S&N vol vertrouwen over juridische positie

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N) heeft het volste vertrouwen in de juridische positie van het bedrijf om concurrent Carlsberg te dwingen diens aandelen in Baltic Beverages Holding (BBH) te verkopen.

Dat heeft het bedrijf vandaag gezegd. Carlsberg en S&N hebben ieder 50 procent van de aandelen van BBH in handen, maar S&N vindt dat Carlsberg bepaalde afspraken bij BBH heeft geschonden. S&N is een zaak begonnen om Carlsbergs aandelen in handen te krijgen.

De twee bedrijven liggen met elkaar overhoop sinds Carlsberg samen met bierbrouwer Heineken een overnamebod op S&N heeft gedaan. S&N vindt dat de twee brouwers het bedrijf onderwaarderen en wil zelfstandig blijven. Vorige week verhoogde het tweetal hun bod naar 750 pence per aandeel, wat neerkomt 7,3 miljard pond (10,3 miljard euro) in totaal.

S&N's bestuursvoorzitter John Dunsmore zei tegen persbureau Reuters dat een Zweedse rechtbank waarschijnlijk tot juni of juli volgend jaar de tijd nodig heeft om tot een oordeel te komen in de zaak. Er zijn nog geen formele gesprekken tussen S&N en de twee biedende bierbrouwers, aldus Dunsmore. Op de effectenbeurs in Amsterdam noteerde Heineken om 13.20 uur een verlies van 1,3 procent op 42,73 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.