Home

Achtergrond

Russische overheid tracht voedselprijzen te controleren

De Russische overheid tracht de producenten en supermarkten ertoe te bewegen de dramatisch stijgende prijzen te bevriezen.

Dit heeft volgens zakenkrant Kommersant averechts gewerkt.

De groothandelsprijzen van conserven zijn dit jaar met 10 tot 15 procent gestegen. Standaardgroenten en zuivelproducten kosten zelfs 20 procent meer. Onaanvaardbaar, aldus het Russische ministerie van landbouw dat overging tot onderhandelingen. Die hebben geleid tot een gedeeltelijk bevriezen van prijzen tot februari 2008.

Dit heeft echter geleid tot het massaal inslaan van onder meer fruit en ingeblikt vlees, producten die tot nu toe geen extreme prijsstijging laten zien. Het gevolg is dus dat de prijzen van deze producten nu ook een stijgende lijn laten zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.