Home

Achtergrond

Rupsbanden nodig bij schonen van sloten

Loonbedrijf Brak in Aldeboarn maakt met een trekker op rupsbanden de sloten van het melkveebedrijf van Berend Mulder schoon.

”Het loonbedrijf is vandaag vijf uurtjes bezig geweest om de sloten winterklaar te maken”, vertelt de melkveehouder uit Haskerdijken. Met een flinke waterstraal worden de plantresten op de wal gespoten. Mulder is zeer te spreken over de gebruikte rupstrekker. ”De rupstrekker begint nu op te komen. Enkele loonbedrijven gebruiken al een rupstrekker”, aldus Mulder. Foto Alex de Haan

Akkerbouwer Klaas Jan de Waard uit Kommerzijl (Gr) sorteert Irenes. ”Wij verkopen van onze 18 hectare tafelaardappelen bijna alles aan huis. Dat betekent in de winter dus veel sorteerwerk.” Foto Jan Bouwman

Bezoekers bekijken de nieuwe vleesvarkensstal van Bernard en Diederiek de Boer. Zij hielden gisteren open dag op het bedrijf. Ondanks het slechte, stormachtige weer kwamen er een paar honderd bezoekers langs om de nieuwe stal te bezichtigen. De stal telt 576 plaatsen. Behalve varkens houdt het paar ook 50 koeien en is er nog een stal voor 500 vleesvarkens. De nieuwe stal is vrij luxe uitgevoerd. Voeren gaat computergestuurd. De vloeren zijn verwarmd en de stal is uitgerust met een luchtwasser. Over de bouw is ruim een half jaar gedaan. Foto Jacob Melissen

Henri Kragt (r) en Daniël Liefers, werknemers bij Klooster/Van den Berg in IJsselmuiden, zijn druk in touw om het versleten komkommergewas te verwijderen. Met een scherp mes snijden ze het gewas van de spandraad en deponeren het in een container van ijzeren gaasdraad. Met een jaarproductie van ruim 180 komkommers per meter zegt mede-eigenaar Johan van den Berg dik tevreden te zijn.Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.