Home

Achtergrond 235 x bekeken

Runder-TBC legt 28 Canadese bedrijven lam

De ontdekking van runder-TBC op een veehouderij in de Canadese provincie British Colombia heeft geleid tot de blokkade van 28 andere bedrijven. Ongeveer 400 runderen worden geruimd, aldus de Canadese voedselautoriteit CFIA.

In Alberta zijn 22 veehouderijen uit voorzorg afgesloten, in British Colombia 6. Het betreft bedrijven die vee hebben afgenomen van de veehouderij in British Colombia waar bij 1 stier tuberculose is vastgesteld. Alle andere dieren op dat bedrijf worden geruimd.

Canada stelt niet te verwachten dat de ontdekking gevolgen heft voor de export van vlees en zuivel. “We voldoen nog steeds aan de criteria om te worden geclassificeerd als vrij van runder-TBC. De ziekte komt zeer incidenteel voor en wij pakken elke uitbraak keihard aan”, aldus een woordvoerster van de CFIA. De laatste keer dat TBC is vastgesteld in de Canadese rundveestapel was in 2004.

Of registreer je om te kunnen reageren.