Home

Achtergrond 190 x bekeken

Ruim voldoende biologische appels in Europese Unie

De voorraden aan biologische appels uit Europese teelt zijn dit jaar, in tegenstelling tot het afgelopen jaar, ruim voldoende om tot aan de zomer aan de vraag te kunnen voldoen.

Dat meldt marktbureau ZMP op basis van gegevens van het Europese forum voor biologisch fruit. Volgens dit samenwerkingsverband van de telers, die naar schatting samen rond de 75 procent van de productie vertegenwoordigen, is er door de grote producenten in Nederland, Duitsland, Zuid-Tirol, Oostenrijk, Zwitserland en België in totaal zo’n 75.000 ton geplukt. Dat is aanzienlijk meer dan voorheen en naar de visie van het ZMP is daarmee duidelijk ingespeeld op de groeiende vraag.

Los daarvan zijn ook de opslagmogelijkheden ten opzichte van voorafgaande jaren verbeterd. Belangrijk aspect bij de door het forum en het marktbureau vastgestelde snel gegroeide vraag naar biologische appels is dat de regionale herkomst van het product een steeds grotere rol gaat spelen voor de koopbeslissing van de consument. "Verkoopstatistieken over succesverhalen met regionale producten bevestigen deze trend" aldus het marktbureau ZMP. Duitse appeltelers hebben meer dan andere landen gereageerd op de groeiende vraag naar biologische appels.

Of registreer je om te kunnen reageren.