Home

Achtergrond

Ruim 125.000 Belgen pleiten voor eenheid

Al ruim 125.000 Belgen hebben een petitie getekend voor de eenheid van België. De Belgen protesteren zo tegen oproepen om het land te splitsen, onder meer geuit door het Vlaams Belang en het Vlaams-nationalistische N-VA.

De actie op www.depetitie.be is een maand geleden opgezet door een ongeruste ambtenaar in Luik, Marie-Claire Houard. Ze kreeg steun van bekende Belgen als zangeres Axelle Red, schrijver Hugo Claus en hardloopster Kim Gevaert.

De initiatiefneemster overhandigt de petitie zondag 18 november aan de overheid, na een optocht door Brussel. In een groot park vindt dan een 'Eenheidsfeest' plaats: ,,Op die feestelijke dag die in het teken van verzoeningsgezindheid moet staan, krijgt ieder van ons de gelegenheid aan te tonen hoezeer wij aan ons land gehecht zijn'', luidde de aankondiging gisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.