Home

Achtergrond 265 x bekeken

Roemenië in de fout met landbouwsubsidies

Roemenië krijgt nog een laatste kans om de registratie van landbouwsubsidies in orde te brengen. Als het systeem 15 december nog niet deugt, krijgt het land een strafkorting van 25 procent. Dat kan oplopen tot 180 miljoen euro in 2008, dreigt de Europese Commissie.

Landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel had Roemenië eerst tot afgelopen weekeinde de tijd gegeven voor verbeteringen. "Er is vooruitgang, maar niet genoeg", zo kreeg de Roemeense landbouwminister vandaag te horen bij een bezoek aan Brussel.

Roemenië trad dit jaar toe tot de Europese Unie. De boeren zelf krijgen last van de strafkorting. Ze houden recht op hun subsidies. De Roemeense overheid moet het misgelopen bedrag uit eigen zak bijbetalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.