Home

Achtergrond

Rochelen leidt tot irritatie

Rochelen behoort tot de meest onsmakelijke geluiden bij verkoudheid.

Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van Synovate/Interview NSS. Uit de enquête onder zeshonderd mensen, in opdracht van Vicks First Defense, blijkt dat ook het ophalen van de neus tot grote irritatie leidt. Bovendien zouden mannen volgens de vrouwen (45 procent) hun verkoudheid schromelijk overdrijven.

Volgens 54 procent van de mannen is er geen verschil tussen hoe mannen en vrouwen reageren op verkoudheid. Uit de enquête komt verder naar voren dat 36 procent van de Nederlanders denkt dat mensen vooral een verkoudheid oplopen als het weer is veranderd.

"Hoewel hier geen wetenschappelijk bewijs voor is, kan de weerstand wel door afkoelen afnemen, waardoor iemand gevoeliger wordt voor het virus dat de verkoudheid veroorzaakt'', aldus de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.