Home

Achtergrond 2 reacties

Respect

Dienst Regelingen kondigt aan de toeslagrechten op de melk pas in een later stadium aan de melkveehouders te betalen.

Deze dienst doet dat zonder blikken of blozen en verwacht kennelijk van ons dat wij dat de gewoonste zaak van de wereld vinden. Ik vraag mij af hoe de Belastingdienst zou reageren als ik hen meedeel de BTW-afdracht, de eventuele inkomstenbelasting of Premieheffingen pas over een half jaar te zullen betalen. Mijn ervaring (en ik neem aan ook de uwe) is dat één dag te laat betalen al een boete oplevert.

Waar haalt de overheid het lef vandaan om met een dergelijke mededeling te komen? Een argument als 'het is een ingewikkelde materie' gaat mijn inziens niet op. De toeslagrechten zijn immers gebaseerd op het melkquotum van 1 april, dus dan heeft DR voldoende tijd gehad om haar zaakjes op orde te hebben.

Ik ben benieuwd wat de Commissie Landbouw van de Tweede Kamer nu doet. Destijds heeft toenmalig directeur Peter Draaisma plechtig moeten beloven dat alles op tijd betaald zal worden. Is de Commissie Landbouw nu bij machte om de Dienst Regelingen aan haar woord te houden?

Maar los daarvan. Ik ben van mening, dat een overheid de discipline die ze van haar burgers eist, ook van zichzelf moet eisen. Over respect gesproken.

Wien van den Brink

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  arrogantie van de macht,de burocratie viert hoogtij,de boer is een vierde rangs burger geworden ./

 • no-profile-image

  R. van Gelderen

  Heer van den Brink,
  Zou, als iedereen die zijn/haar boterham haalt uit de landbouw een initiatief voor een boeren politieke partij steunt, deze volgens u dan haalbaar zijn? Of is er een te grote belangenverstrengeling om dit van de grond te krijgen? Volgens mij zouden de belangenbehartigers hierin het voortouw moeten nemen en in iedergeval de mogelijkheden onderzoeken. Wat is uw gedachte?

Of registreer je om te kunnen reageren.