Home

Achtergrond 1 reactie

Reparatie aan loopvlak rooier voordat laatste bieten eruit gaan

Eigenaar Jan Tamminga (links) van loonbedrijf Tamminga uit Harkstede en Zijldijk ligt samen met chauffeur Arie Brik onder de bietenrooier om onderhoud te verrichten.

"De chauffeur was net klaar met rooien in Holwierde. Hij belde me op om samen het loopvlak van de steunrol te repareren", aldus Tamminga. "In principe kan er nog wel mee gerooid worden, maar we hadden er nu even tijd voor." Het loonbedrijf is bijna klaar met het rooien van de bieten. "We hebben 90 tot 95 procent gehad, dus er blijven nog maar een paar adressen over." Foto Jan Bouman

Een klant verzaagt stammen van fruitbomen op het fruitbedrijf Den Horn in Saaxumhuizen. Hij is op een advertentie afgekomen
in de plaatselijke krant waarin het hout werd aangeboden. Het fruitbedrijf bouwt de activiteiten af en wil de oude bomen opruimen. De appelbomen worden niet meer vervangen door nieuwe. Geïnteresseerden kunnen het hout komen afhalen als ze het zelf kortzagen. Het hout is gratis en dat te werken. Particulieren zien het fruitboomhout als goed stookhout voor de kachel. Foto Jan Bouwman

Veeverbeteringsorganisatie Genes Diffusion showt dochtergroepen van twee stieren die in Frankrijk staan. Het zijn de dochtergroepen van de in Nederland gefokte stier Jonkheer (foto) en de in Frankrijk gefokte Orcival. Jonkheer is een zoon van Jacko en Lucky Jonkvrouw. Deze koe gaf in drie lactaties 60.000 liter melk met 5,38 procent vet en 3,27 procent eiwit. "Zijn dochters hebben genoeg kracht in hun lichaam om de productie goed aan te kunnen", stelt Genes Diffusion. Foto Genes Diffusion

Voorzitter Henk van Alderwegen van het Waterschap Peel en Maasvallei gebruikt enige kracht bij het zetten van een nieuwe stuw bij het Limburgse Kessel. Melkveehouder Kees Peeters (midden) en gedeputeerde Ger Driessen kijken toe. Driessen: "We voerden in het verleden vaak discussie over vergunningen en richtlijnen die te maken hebben met beregening. Onderzoeksrapporten wijzen uit dat water vasthouden beter is, en daar helpen boeren bij." Reeds 800 van dergelijke stuwen zijn geplaatst. Foto Lé Giesen

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    G.Wierenga

    Wat mij betreft wordt 21 nov.
    Tamminga/Brik foto van het jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.