Home

Achtergrond 164 x bekeken

Rel over vroege kerstperiode in Belgische winkels

In België vliegen voor- en tegenstanders van een vroege kerstperiode in de winkels elkaar in de haren.

De middenstand is woedend over een oproep om niet voor 15 december aan kerst te doen in de winkels. Het radio-1-programma 'Peeters en Pichal' deed de oproep en liet een sticker ontwerpen met de tekst: "In godsnaam: geen kerstperiode voor 15 december'' en een vastgebonden Kerstman. De sticker zit dinsdag bij het weekblad Humo in een oplage van 300.000.

Sommige ondernemers zijn daar laaiend over. "Het is commercieel terrorisme'', zegt een eigenaar van een tuincentrum in Het Laatste Nieuws vandaag. De consument vraagt nu zelf al om de artikelen, is zijn verweer. Hij wil de actie met een kort geding stoppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.