Home

Achtergrond 168 x bekeken

'Recreatiesector heeft baat bij mooie natuur'

Minister Gerda Verburg (Landbouw) roept ondernemers in de recreatiesector op de krachten te bundelen.

Op die manier zijn de bedrijven volgens haar beter in staat miljoenen Nederlanders ruimte te bieden om ver van hun jachtige leven tot rust te komen.

Verburg deed haar oproep vandaag tijdens de ledenvergadering van Recron, de organisatie van recreatieondernemers. Het kabinet vindt dat de sector medeverantwoordelijk is voor behoud van landschap en natuur. "We moeten er samen voor zorgen dat in de behoefte aan rust, ontspanning en beweging wordt voorzien'', aldus de bewindsvrouw.

Regels voor natuurbescherming en natuurbeheer zijn volgens haar geen belemmering. "Ik ben er vast van overtuigd dat een mooie natuur uw recreatieproduct aleen maar aantrekkelijker zal maken. En wat voor natuur geldt, is ook waar voor het landschap. Hoe mooier het landschap, hoe liever mensen er komen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.