Home

Achtergrond 163 x bekeken

'Rechter moet uitbreiding Sion tegenhouden'

Orchideeënbedrijf Sion wil uitbreiden, maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. De geluidsnormen worden volgens de buurman van Sion overschreden.

Zolang dat gebeurt zou de rechter de uitbreiding van het bedrijf moeten tegenhouden, meldt ad.nl. Volgens de buurman van het bedrijf Sion uit De Lier veroorzaakt de WKK-installatie een overmaat aan lawaai. Hij eiste in een spoedzitting dat de gemeentelijke milieuvergunning wordt geschorst. De gemeente Westland zou Sion namelijk een milieuvergunning hebben verstrekt die het bedrijf meer ruimte geeft om geluid te produceren.

De rechter leek daarin met de buurman van Sion mee te gaan: hij vond dat de gemeente wel erg makkelijk omging met de wettelijke geluidsnormen. Ook vond hij dat Sion voorlopig maar moest afzien van uitbreiding, want het zou alsnog kunnen dat de Raad van State de milieuvergunning vernietigt. De Raad van State doet over twee weken uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.