Home

Achtergrond 1 reactie

RFID verbetert kwaliteit groente

Het gebruik van RFID verbetert de kwaliteit en houdbaarheid van vers gesneden groenten.

Dit blijkt uit de resultaten van project Vers Schakel, dat op initiatief van Schuitema twee jaar geleden is gestart. De toepassing van RFID (Radio frequency identification) is getest in de logistieke keten van vers gesneden groenten.

2.500 gevulde kratten met kleinverpakkingen gesneden groente, werden voorzien van RFID-tags en door de hele keten gevolgd. Via een centrale database konden de ketendeelnemers op elk moment informatie over de kratten opvragen. De betere controle en de grotere transparantie zorgen voor de betere kwaliteit en beschikbaarheid van het product.

Schuitema en de deelnemende partners geven aan dat het mogelijk is RFID op een rendabele manier in de praktijk toe te passen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Patrick

  STELLETJE IDIOTEN. JE WEET NIET WAT JE BERICHTGEVING WERKELIJK INHOUD!......................................................

  Groot RFID seminar in De balie
  Op 19 en 20 oktober brengen De Balie en het Instituut voor Netwerkcultuur een “een publieksprogramma over RFID-technologie”. Prominente voor- en tegenstanders gaan in discussie: “Katherine Albrecht (van de consumentenorganisatie Consumers Against Supermarket Privacy Invasion And Numbering - kortweg CASPIAN) komt naar Nederland om haar bezwaren tegen de proliferatie van RFID te komen beargumenteren. Bart Schermer neemt in zijn positie als privacyjurist en coördinator van het RFID Platform Nederland de handschoen op.”

  “Het wordt gebruikt in reisdocumenten, personeelspassen, huisdieren, kledingzaken, bibliotheken, zwembaden, pretparken en gevangenissen... en toch weten maar weinig Nederlanders wat RFID is. RFID (radio frequency identification) is een manier om via radiogolven objecten, mensen of dieren te kunnen identificeren. Overheden en bedrijfsleven zien RFID als de sleuteltechnologie voor economische innovatie en voor de ontwikkeling van een allesomvattende digitale connectiviteit.

  De komende jaren valt een grootschalige uitwaaiering van RFID te verwachten die gepaard gaat met een geleidelijke verandering van onze beleving van publieke ruimte en privédomein. Recalling RFID vestigt met een publiek seminar, workshops en een magische opera de aandacht op deze 'onzichtbare' technologie. De kansen die RFID biedt voor innovatie gaan gepaard met veranderingen die verder gaan dan individuele privacy en veiligheid. In wezen vormt RFID een soort microkosmos van de mogelijkheden, uitdagingen en bedreigingen van nieuwe technologieën. Door het programma heen wordt zichtbaar gemaakt dat er over RFID verschillende discoursen bestaan, elk met hun eigen lexicon, metaforen en obsessies.”

Of registreer je om te kunnen reageren.