Home

Achtergrond 629 x bekeken 3 reacties

PvdD’s jacht op de boer

In het politieke anti-boergeweld mis je soms welbespraakte verdedigers van de boer. Gelukkig, Joop Atsma scoorde afgelopen week wel een keer.

Ik moest er om grimlachen: Joop Atsma zei in de Tweede Kamer dat de enige jacht die de Partij voor de Dieren nog wil toestaan, de jacht op de boer is. En inderdaad, met alle doorgaans door de PvdD aangezwengelde soesa over diertransporten, dierenwelzijn en jacht op gevaarlijk ronddwalende Veluwezwijnen raakt het boerenwelzijn wel in het geding. In dit klimaat ontbreekt te vaak een goed tegengeluid. Waar zijn die boeren, belangenbehartigers of politici die zonder vergadertaal over ‘slagen maken’ of ‘trajecten inzetten’ met een goed tegengeluid ingaan tegen de goedgebekte dierenpolitici?

Zwijnen die inhalen op de A50

Daarom vond ik de uitspraak van CDA-lid Atsma naast goed gevonden door haar waarheidsgehalte ook wrang. Want waar zwijnen voor gevaar en schade zorgen en varkenstransporteurs oprecht worstelen met dilemma’s door onduidelijke EU-regels, heeft de PvdD naar het lijkt altijd een antwoordje klaar, of natuurlijk weer een vraag voor de LNV-minister. Die veetransporteurs deugen niet, bio-industrie moet sowieso opdoeken en die zwijnen zijn zielig en moet je lekker laten inhalen op de A50. Het leven is eenvoudig als je alleen maar kritiek levert. Ondernemers en bestuurders moeten schipperen, dat is toch andere koek.

Absolutisme

Dit moet bij de Partij voor de Dieren wellicht nog indalen. Ze zijn een one issue-partij en met trots, en daar is niets mis mee. Er was immers ooit ook een boerenpartij (nee, niet het CDA, beste Marianne Thieme, ik bedoel de club van Boer Koekkoek). Maar one issue of niet, dan nog mag wel enige relativering worden verwacht. En o, wat ontbreekt die. Neem het persbericht over het landbouwbegrotingsdebat. De bijdrage van de PvdD zat goed in elkaar. Ze doen daar hun huiswerk. Maar de toon, de toon… Met zo veel verontwaardiging en bijna briesend absolutisme worden zelfs de meest diervriendelijke politici van andere partijen vermoeid, en dit begint zich nu ook af te tekenen in de Kamer. Lees hierover het Belang van mijn collega Henk Dokter in de Boerderij komende dinsdag.

Drukjacht mag voor één keer

En net nu ik dit afrond, wordt bekend dat er een eenmalige drukjacht op Veluwe is toegestaan . Dat heeft Verburg gezegd na de ministerraad. Nee, geen jacht op boeren. Op zwijnen. Wanneer zou de spoeddebataanvraag hierover bij LNV binnenkomen?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  gooi da ding van de dieren toch ook los op de veluwe. en laat ze maar gepakt worden door die zwijnen .of wordt ze liever door dur eigen zwijntje gepakt.

 • no-profile-image

  Dick

  De PvdD, dat is zo'n kolder, daar wil je toch niet op reageren. Het lost zich vanzelf op. Men is die tante binnenkort helemaal beu.
  Gewoon laten bleren, af en toe een aai over de bol en weer over tot de orde van de dag.
  Groeten uut Zewent,
  Dick.

 • no-profile-image

  JohnNox

  lees de site
  www.exadventist.com en alles wordt
  je helder en duidelijk en je begrijpt
  beter hoe de mens wordt tot een warhoofd en een dwaas.
  Schrijf gauw een opzeg- briefje aan de adventistenclub, want het bespaart je veel onnodige ellende. Miljoenen zijn je
  voorgegaan en werden echt weer gelukkig en konden weer helder en normaal denken.
  JN.

Of registreer je om te kunnen reageren.