Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

Publieksvraag week 6

De teelt van energiegewassen vervangt nu een deel van de gangbare landbouwgewassen. Door deze concurrentie gaan de voedselprijzen stijgen.

A. Is er volgens jou een mogelijkheid om op grote schaal ‘’groene’’energie te produceren uit koolwaterstoffen (niet fossiele brandstoffen) zonder dat dat in concurrentie treedt met de voedselvoorziening? Geef antwoord via de reactieknop en motiveer jouw antwoord.

B. Vormen reststoffen van de industrie, zoals bijvoorbeeld zetmeel en suikers uit de bakkerij-industrie, een mogelijke bron van groene energie? Geef antwoord via de reactieknop en motiveer jouw antwoord.

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  HJ v.d.Riet

  A; In Nederland is dit niet mogelijk! Nederland is een intensief land, het landbouw ariaal word kleiner de vraag naar voedsel word groter. De groene energie kan nu uit met enorme subsidies van de overheid als die wegvallen kan het niet uit om een dure gewassen als mais en graan in bijvoorbeeld vergisters te stoppen.

  B; Waarom niet. Essent maakt reclame voor dat je overal energie uit kunt halen. Alleen de vraag is brengt dit genoeg op in geld en milieu? Net als die kachels waar ze houtbrokjes in stoken, is dit milieu vriendelijk? Men zegt wel maar hier heb ik mijn vraagtekens bij. Eerst staat een machiene te zagen(processor genaamt), dan uit het bos slepen, dan op de vrachtwagen naar fabriek, dan versnipperen, dan drogen, dan brokjes perssen, dan vervoeren naar de verbruiker. Hoeveel brandstof gaat hier aan verloren? Wat is de milieu winst? Dat is ook de vraag met de reststoffen wat is de winst??

  Even een uitstapje!!
  Milieu is een goed asspect om aan te werken is mijn mening. In Nedeland zijn we er goed mee bezig. Maar de grootste winst voor het milieu moet je halen in het buitenland. Ben net op vakantie geweest is Egypte daar is de bevolking in 40 jaar van 16 milioen naar 80 milioen gegroeit. En niets of iemand maakt zich daar druk om milieu. In Cairo is het donker van de smok auto's wat hier colecters items zijn rijden daar nog massaal rond al het afval word overal gedumpt. Daar is sneller en veel meer milieu winst te halen dan hier. En wat dacht je van Azie die enorm in de industrie groeit wat stoten die wel niet uit?

Of registreer je om te kunnen reageren.