Home

Achtergrond 4 reacties

Publieksvraag week 3

Beantwoord de publieksvraag en win een I-Pod.

Stel: je hebt voldoende financieringsruimte. Waarin ga je dan investeren als de investering moet leiden tot het hoogste rendement per uur op je bedrijf. Randvoorwaarde is dat de investering bijdraagt aan de continuïteit en het rendement van je bedrijf.
Motiveer je antwoord in de reacties om kans te maken op een I-Pod.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tonnie Broekhuis

  Ik zou investeren in een melkrobot (of meerdere indien mijn quotum op 750.000 lieter of meer zou zitten)
  Ja, zelfs al bij 750.000 liter. De aandacht naar de koeien kan vergroot worden doordat er minder tijd nodig is voor melken.
  Die aandacht is nodig voor klauwbehandelingen, voeropname per dier, controle mestconsistentie, aandacht voor jongvee, opstallen/scheren/bij elkaar passende groepen maken enz.

 • no-profile-image

  Martin

  Zelf zou ik investeren in arbeidsefficientie. Daarbij denkende aan een drinkautomaat van de kalveren en een moderne melkstal. Niet direct aan een robot, omdat naar mijn mening bij het 2x daags melken je veel kunt merken aan de dieren, en die controle verlies je dan volgens mij. Ook door sneller en makkelijker te kunnen werken word de arbeidsvreugde groter waardoor de continuiteit ook hoger word op je bedrijf.

 • no-profile-image

  Maaike Rutgers

  Hallo,

  Eventuele balansvloeren te installeren in de kraamhokken om zo het uitval te verlagen en daardoor meer afgel./biggen/zeug/jaar te draaie om zo het rendement te verhogen.

  andere optie een spuitrobot, want een varkensboer (zoals wij) staat echter een paar uur in de week aan de spuit.

  vr. gr. maaike Rutgers

 • no-profile-image

  gerda

  Het eerste wat ik zou doen is tijd investeren om een betere melkprijs te krijgen, de landelijke cooperatie blijven nu 8ct per liter achter. De vrijgekomen gelden zal ik dan steken in een nieuwe stal voor de koeien, met goede looplijnen zodat er gemakkelijker gewerkt kan worden met voeren, automatisch of uit besteden en melken (rapid exit 2x20 swing over). De opfok uitbesteden, net als maaien, kuilen en mestrijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.