Home

Achtergrond

Provincies steken 5 miljoen euro in nanotechnologie

De provincies Gelderland en Overijssel steken gezamenlijk 5 miljoen euro in de ontwikkeling van nanotechnologie voor de voedingsmiddelen- en gezondheidssector.

De provincies ondertekenen hierover vandaag een overeenkomst met de Radboud Universiteit Nijmegen, de Wageningen Universiteit en Universiteit Twente.

De provincies en universiteiten werken samen onder naam Nano4Vitality. Doel is versnelling van commerciële toepassing van nanotechnologie in producten, apparatuur en productieprocessen. Uiteindelijk moet het leiden tot extra bedrijvigheid in Oost-Nederland.

Nanotechnologie concentreert zich op het aanpassen van producten op moleculair niveau. Door te bouwen met moleculen zijn nieuwe, verbeterde producten mogelijk. De term nanotechnologie is afkomstig van nanometer, wat gelijk staat aan éénmiljardste meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.