Home

Achtergrond 178 x bekeken

Provincie legt De Heus Ravenstein dwangsom op

De provincie Noord-Brabant legt veevoerfabriek De Heus in Ravenstein een voorlopige dwangsom op van 1,1 miljoen euro.

Voor het in gebruik hebben van tanks zonder vergunning krijgt het bedrijf een dwangsom van 20.000 euro per week opgelegd met een maximum van 100.000 euro.

De provincie moet De Heus een dwangsom opleggen omdat de Raad van State de verleende provinciale milieuvergunning heeft vernietigd. Tot nog toe gedoogde de provincie de situatie. De verwachting is dat de dwangsombeschikking begin december definitief is.

De Heus kan bezwaar aantekenen tegen de beschikking en een verzoek om schorsing of voorlopige voorziening aanvragen bij de Raad van State. De provincie is in overleg met De Heus over een nieuwe milieuvergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.