Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Problemen heffingen slecht voor imago PT'

De problemen met de vakheffingen zijn slecht voor het imago van het Productschap Tuinbouw (PT).

Dat zei PT-voorzitter Dirk Duijzer dinsdag tijdens de vergadering van de sectorcommissie Boomkwekerijproducten. Duijzer benadrukte dat de verantwoording voor ongeldige vakheffingen, als gevolg van ontbrekende handtekeningen van ministers, geheel bij de betrokken ministeries ligt: "Qua imago is het vervelend. De Rijksoverheid heeft hier gefaald, maar het slaat terug op het PT."

Anthos-voorzitter Henk Westerhof wilde weten wat het PT doet met de kritiek van de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF). Volgens Duijzer is er ook voor kritische groepen ruimte bij het PT. Westerhof vroeg zich af of het PT geen tegengeluid moet laten horen in reactie op de acties van de NVAF.

Volgens Westerhof krijgt Anthos veel vragen van ondernemers over de NVAF en de vakheffingen. Duijzer zei hierop dat er informatie wordt gegeven richting ondernemers en parlement. "Meer kan het PT niet doen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.