Home

Achtergrond

Pootgoed naar 25 euro

De pootgoedsector gaat spannende tijden tegemoet, volgens HZPC-directeur Gerard Backx.

"Er is toenemende druk op het areaal. Nu is het zo dat we telers moeten vragen om toch vooral hun hectares beschikbaar te stellen, terwijl we een paar jaar geleden het areaal nog moesten verkleinen. Onvoorstelbaar hoe in korte tijd zulke strategisch belangrijke elementen kunnen omslaan."

Een misschien nog wel grotere zorg is de bacteriedruk in het pootgoed. Backx: "Een grote bedreiging, het maakt pootgoed tot een risicovolle teelt. Ondanks een goede prijs zullen telers zich gaan afvragen of dat voldoende compensatie is voor het risico dat ze met pootgoedteelt lopen. Ik verwacht dat de prijs zeker naar 25 euro zal gaan."

Kijk op boerderij.nl voor het hele gesprek met Gerard Backx

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.