Home

Achtergrond 1 reactie

Politie onderzoekt vergiftiging zeearend

De regiopolitie in Groningen stelt een onderzoek in naar de vergiftiging van een zeearend.

De vogel, die in Nederland zeer zeldzaam is, werd zaterdag 3 november dood gevonden in de Carel Coenraadpolder in het Groningse Finsterwolde. Onderzoek in een laboratorium van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij heeft inmiddels uitgewezen dat de zeearend door vergiftiging om het leven is gekomen, meldt de politie.

De zeearend is een roofvogel en met zijn vleugelspanwijdte van 2,5 meter de grootste arend van Europa. De zeearend breidt de laatste jaren zijn broedgebied vanuit Duitsland, Polen en Zweden in westelijke richting uit. De arend leeft bij voorkeur in een uitgestrekt, waterrijk gebied. De politie heeft naar aanleiding van de vondst een onderzoek ingesteld. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    wil

    wat een schoftenstreek. Is het dan werkelijk zo moeilijk de aarde te delen met andere levende wezens dat wezens met direct economisch nut?

Of registreer je om te kunnen reageren.