Home

Achtergrond 248 x bekeken 1 reactie

Politie Oost-Vlaanderen is maisdieven op het spoor

De politie in Denderleeuw en Erpe-Mere in Oost-Vlaanderen is de bende op het spoor die intussen verdacht wordt van twee nachtelijke diefstallen van mais.

Nadat eind vorige week in Welle bij Denderleeuw 's nachts zeven hectare mais geoogst en gestolen werd, heeft nu ook een boer uit het naburige Lede aangifte gedaan van een soortgelijke diefstal van mais op een veld van twee hectare. Daar zouden de dieven het karwei in een half uur hebben geklaard.

Volgens de politie is er een bende aan het werk die bijzonder snel en professioneel te werk gaat. Ze heeft wel aanwijzingen naar de vermoedelijke daders en hoopt op een snelle doorbraak in het onderzoek. Uit het sporenonderzoek op het maisveld in Lede kon namelijk uit de bandensporen worden opgemaakt dat de daders zich verplaaten met twee achtrotige maïspikdorsers van "New Holland". De politie sluit niet uit dat deze pikdorsers gestolen zijn.

Intussem wist de Vlaamse commerciele tv-zender maandagavond te melden dat er ook op het grondgebied van Gent en Aalst maisvelden leeggeroofd werden, maar de politie in beide steden zegt daarover nog niets te hebben vernomen.

Jan Schils

Eén reactie

  • no-profile-image

    versteegh

    't kan best,meestal zit er meer achter.het kan ook zo zijn om je recht te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.