Home

Achtergrond

Politie Flevoland bekeurt losse fietslampen niet

Politie Flevoland bekeurt fietsers met losse verlichting niet per definitie. Dat zegt een woordvoerder van het korps donderdag. "Wij zijn al lang blij als mensen iets van verlichting voeren.''

De Raad van Hoofdcommissarissen wil dat politiekorpsen het dragen van losse verlichting door fietsers beboeten en dat begrijpt de Flevolandse politieleiding ook best. "Al die verschillende soorten en kleuren lichtjes werken verwarrend voor automobilisten.''

Maar het korps wil er niet meteen prenten voor uitdelen. "We bekijken het per geval. Als de verlichting niet goed zichtbaar is door een sjaal of jas die er voor hangt, dan krijgt de fietser een boete. Anders niet, maar we waarschuwen wel meteen dat er nieuw beleid aan zit te komen. En dat ze dus binnenkort verlichting op de fiets moeten hebben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.