Home

Achtergrond

'Poging opening Chinese markt gerommel in de marge'

De pogingen van Nederlandse partijen om groenten en fruit naar de Chinese markt uit te voeren lijden aan een gebrek aan politieke steun door de Europese Unie.

Volgens Leo Welschen, secretaris van FrugiVenta is het daarmee gerommel in de marge. Hij schrijft dat in een weblog in het Vakblad AGF. FrugiVenta heeft in september opdracht gegeven aan de Plantenziektenkundige Dienst een Pest Risk Analysis uit te voeren voor Nederlandse Conference peren. Het is een analyse op de aanwezigheid van ziekten en plagen.

In het eerste kwartaal van 2008 komt een delegatie overheidsdienaren uit China naar Nederland om te overleggen met de PD en LNV. De handelsbedrijven met plannen voor uitvoer naar China vinden de procedure veel te lang duren. België loopt een half jaar voor op Nederland en is dichter bij uitvoer naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.