Home

Achtergrond 239 x bekeken 1 reactie

Plus start projecten met groenteteelt in Portugal

Supermarktketen Plus start samen met telers teeltprojecten van groenten in Portugal, en andere landen.

Het betreft een proef voor meerdere vollegrondsgroentenproducten. Plus wil met het project de aanvoer van goed product in de winter verzekeren. Bestaande groenteleveranties uit Spanje zijn voor de winkelketen alleen niet voldoende.

De aanvoer uit Spanje is door de klimatologische omstandigheden niet altijd betrouwbaar. In Portugal is het klimaat milder en kan met Nederlandse expertise gewerkt worden.

Plus wil het project goed opzetten. "Wat het kost, kost het, we gaan dat met open calculatie opzetten", zegt agf-inkoper Jack Nijboer in het ledenblad van The Greenery. Het initiatief voor de projecten komt van Plus. "Het is dus niet zo dat we zeggen: kijken jullie telers maar of het wat is en als de kwaliteit goed is, willen we het wel kopen. Nee, we stappen daar samen in."

De winkelketen werkt daarnaast aan een verscherpte versheidseis voor product in de winkels. Plus verlangt van leveranciers zo vers mogelijke producten. Ook de winkels hebben striktere normen opgelegd gekregen. Op verpakte producten is een uiterste verkoopdatum aangegeven.

Ook leveranciers wordt gevraagd verser te leveren. "Ik ga de onderhandelingen graag aan als we voor een heel jaar kunnen afspreken dat uw product binnen 24 uur bij ons ligt", stelt Nijboer. "Doe mij maar die verse broccoli voor een paar cent extra." Plus wilde de plannen niet toelichten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peeters

    Gooien ze dan de mindere producten ook weg?? Want dat laat af en toe nog te wensen over. Ik kan me namelijk niet voorstellen (weet het zeker) dat er bij een paprikateler zachte paprika's de deur gaan. Of bij een komkommerteler slappe komkommer. Bruine/ beschimmelde bonen, overrijpe tomaten, kool die weken oud is en ga zo maar door.
    Dit moet dan ook wel ff op een goede manier aangepakt worden he!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.