Home

Achtergrond 311 x bekeken

Pluimveeziekte ILT kan hoge uitval dieren veroorzaken

De pluimveeziekte Infectueuze Laryngotracheïtus (ILT) kan een hoge uitval van dieren veroorzaken. Volgens de literatuur kan de uitval oplopen tot 20 à 25 procent.

Dat zegt pluimveedierenarts Jos Heijmans van de Gezondheidsdienst voor Dieren. ”Gelukkig hebben we dergelijke percentages in Nederland nog niet geregistreerd”, zegt hij. In Nederland lopen de uitvalpercentages uiteen van 0,3 tot – in ernstige gevallen – 2 procent per dag.

In Nederland zijn tot nog toe negen besmettingen bekend, waarvan vijf bevestigd door de GD. In zes gevallen betrof het vleeskuikenbedrijven. De besmetting kwam aan het licht via Veekijker, het nationale monitoringssysteem voor dierziekten dat de GD uitvoert voor het bedrijfsleven en LNV.

Of registreer je om te kunnen reageren.